За нас

Казвам се Николай Стоилов и се занимавам със строителство още от далечната 2003 г. Воден от любовта към естествените материали и убеден в предимствата на конструкциите от дърво, започнах да се занимавам със строителството на сглобяеми къщи през 2012г. Практиката и опитът ме научи да влагам новаторски идеи и нетрадиционно виждане във всяка поета поръчка. С всеки нов проект се удивлявам от качествата, неповторимото излъчване и уюта които създават тези къщи и защо не напразно те са толкова популярни на запад. Работя с екип млади и амбициозни професионалисти, специализирали се в работата с дърво и естествени материали, които са готови да построят Вашия дом. Предлагаме на своите клиенти също така и направата на покриви, навеси, перголи, летни постройки, гаражи, облицовки с дървен сайдинг и различни видове ремонти.

В My Perfect Home не правим компромиси с материалите. Затова клиентите ни получават качество без аналог на пазара, като всяко реализирано задание е изпълнено с първокласни материали от водещите производители.

Ние също се грижим за целия процес на строителството. От проектите и разрешението за строеж до въвеждането в експлоатация. Разполагаме с екип от специалисти – инженери и архитекти, които ще проектират и изготвят нужните документи, както и ще придвижат всички разрешителни и нормативни актове.

Как строим ние

Фундамент

фундамент

Основата на всяка конструкция е от изключителна важност за здравината на цялата постройка. Надеждният фундамент гарантира сигурност и спокойствие. В сглобяемите къщи се използва т.нар „ивичест фундамент“. Той представлява изграждането на арматурен пояс, който се поставят под всички носещи стени на сградата, като по този начин се поема равномерно тежестта на цялата постройка. Това гарантира запазването на идеално хоризонтално положение на пода, без пропадания хлътване. Плюсовете на ивичестия фундамент са използването на по-малко количество материали, по-малката дълбочина на основата и съответно значително съкратените изкопни работи. Прави се прецизен геоложки анализ, за да се разбере дълбочината на изкопа (всичко зависи от структурата на почвата).

След определянето на мястото на всяка ивица от фундамента следват изкопни дейности, полагане на арматура и бетониране. Разбира се, тук целта е постигане на абсолютна хоризонтална основа.

Въпреки много по-ниската цена, в сравнение с тежите монолитни фундаменти, както и предимства като спестяването на време и материали, тази услуга не се предлага масово. Клиентите на My Perfect Home могат да разчитат на професионално изпълнение и да са сигурни, че получават най-стабилната основа за своите конструкции.

Подове

подове

След като разполагате с надеждна основа на своята конструкция, време да да се изгради подът. Неговата функция е да осигури перфектната топло и шумоизолация, като в същото време да е достатъчно здрав, за да понесе цялото натоварване на постройката. Въпреки, че сглобяемите къщи са по-леки, подовете им са солидни, изградени от надеждни материали като екструдиран полистирен и водоустойчив шперплат.

– Екструдираният полистирен или XPS представлява всъщност плоскости от подов фибран. XPS притежава солидна плътност, както чудесни качества на изолатор. Той се полага като плоча върху бетонната основа или водоустойчив шперплат, като над него се прави замазка от цимент. Вече имате перфектен под и можете спокойно да сложите Вашата предпочитана настилка.

Ние работим с материали на водещите компании, а това гарантира перфектна изолация и изключително качество на подовете. Сигурни сме, че и Вие ще оцените това.

Стени и панели

Стените на сглобяемите къщи може да изглеждат като обикновени плоскости, но всъщност те са здрави и изолират перфектно от външни намеси като шум или неблагоприятни атмосферни влияния. Основните стенни конструкции са панелите тип сандвич. Както говори самото им име, представляват две дървени рамки, запълнени с изолационен материал. Тъй като вариантите в случая са много, клиентите имат възможността да избират според своите предпочитания или конструктивните особености. Разбира се, има и задължителни изисквания като например процентът влажност на дървото, който трябва да варира между 10 и 14%, за да се избегне евентуалното измятане на материала.

Ето характеристиките на стените, които са в проектите на My Perfect Home:

Вътрешна стена

вътрешна стена

Вътрешна стена 15 см дебелина:
Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване
Гипсокартон Knauf 12,5 мм
OSB Egger 11 мм
Конструктивна дървена рамка 10,5 см с пълнеж от минерална/каменна вата 100 мм
OSB Egger 11 мм
Гипсокартон Knauf 12.5 мм
Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване

Външна стена

външна стена

Външна стена – 23/25 см дебелина:
Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване
Гипсокартон Knauf 12,5 мм
OSB Egger 11 мм
Конструктивна дървена рамка 10,5 см с пълнеж от минерална/каменна вата 100 мм
OSB Egger 15 мм
Паропропусклива водонепропусклива мембрана
Външна топлоизолация с каменна вата ROCKWOOL 100 мм или EPS 100 мм
Стъклотекстилна армираща PVC мрежа
Паропропусклива бяла Шпакловка две/три ръце
Паропропусклива Силиконова фасадна мазилка /Паропропусклива Силикатна фасадна мазилка /Дървена обшивка

Каква е дебелината на външните стени на сглобяемата къща? Тя може да варира според различни фактори, но средно е между 23 и 25 см. В определени случаи (като „пасивна къща“) може да достигне и до 30 см, но много по-важно е да се знае, че във всички варианти ще бъде изработена според водещите световни стандарти за качество.

Как се довършват стените? На своите клиенти предлагаме две възможности, а именно дървена обшивка или декоративна фасадна мазилка (драскана или влачена). Ето и повече информация от My Perfect Home:

Дървена обшивка

дървена обшивка

Изработва се от иглолистна дървесина във всякакви размери и форми, което е голямо предимство. Обшивката се монтира върху предварително поставена дървена скара, като между тях има възможност да се постави вата, за да се оптимизират изолационните качества.

Силиконова, силикатна или минерална мазилка (паропропусклива)

силиконова силикатна или минерална

Може би най-предпочитана от клиентите. Влачена или драскана – декоративната фасадна мазилка е естествена облицовка на външните стени, защитавайки ги от почти всички сериозни увреждащи фактори. Предпазва от влага и прекомерна горещина, отблъсква гъбички и плесен, издържлив материал на стареене и напукване, не се замърсява лесно. Гарантира минимум 15 години запазване на текстурата и цвета.

Инсталации

инсталации

Един дом не е завършен само с поставянето на стени и таван, нали. За да може той да се превърне в нормално функциониращо жилище е нужно поставянето на необходимите вътрешни инсталации. В сглобяемите къщи те са абсолютно същите, както и при монолитното строителство. My Perfect Home гарантира на клиентите си, че инсталациите се изработват с висококачествени материали и се монтират от професионалисти.

– ВиК мрежа. Тръбите за студена и топла вода са от полипропилен– материал, който е надежден, лек и здрав. Той се монтира лесно, а и се напасва перфектно с канализационните PVC тръби.

– Ел. Инсталация. Тъй като дървото е леснозапалим материал, към изграждането на електрическата инсталация се подхожда изключително отговорно. В сглобяемите дървени къщи на My Perfect Home те са със СВТ кабели в негорима гофра, а ел. таблата са с дефектотокови защити и предпазители на Schneider. Таблата и кабелите се монтират от специалисти и ел. инженери, а заземяването е гарантирано. Можете да сте сигурни, че ще влезете в надежден и обезопасен дом.

– Отопление. Нашите сглобяеми къщи са топли през зимата и прохладни в летните месеци, така че лесно се достига желаната температура в помещенията, независимо кой отоплителен вариант предпочитате – климатик, термо помпа, локално парно, слънчеви колектори, камина или подово отопление.

Врати и прозорци

Всички предложения за врати и прозорци, които ще Ви дадем от екипа на My Perfect Home са от водещи и доказани производители. Дограмата която използваме е REHAU петкамерна с енерджи стъклопакет, а интериорните врати са на немските производители GRADE и чешките GAMA. Разбира се, вие можете да изберете и сами да поръчате Вашата PVC или алуминиева дограма и врати.

Покрив

Когато говорим за покрива, поставяме финалния акцент на постройката. Той трябва да бъде здрав, да изолира от влага, студ и горещини, да издържа на сериозните атмосферни влияния, като в същото време ролята му е да запазва топлината или прохладата в помещенията. Тъй като през покрива могат да се изгубят до 40% от топлината при неправилно монтиране или лоши материали, от огромна важност е да се избере правилната конструкция.

Самото изграждане на покривната конструкция се извършва по следния начин: над носещите стени на постройката се изправят колони, като функцията е да поддържат билната греда. Тя е основата, на която се полагат покривните ребра и маиите. Отгоре се слага водоустойчиво OSB 15 мм, паромембрана и се покрива с керамични, бетонови или битумни керемиди.

Подпокривнотo пространство може да има различни функции, но обикновено се оставя празно, за да се задържа топлият въздух в помещенията. Монтират се безшевни улуци, поли, улами и обшивки в цвят, а след мазилката или обшивката и водосточните тръби.

Заповядайте в нашия офис в удобно за Вас време и ние ще Ви убедим в предимствата и качествата на къщите с дървена конструкция!

Свържете се с нас