За нас

Казвам се Николай Стоилов и се занимавам със строителство още от далечната 2003 г. Воден от любовта към естествените материали и убеден в предимствата на конструкциите от дърво, започнах да се занимавам със строителство на сглобяеми къщи през 2012 г. Практиката и опитът ме научиха да влагам новаторски идеи и нетрадиционно виждане във всяка поета поръчка. С всеки нов проект се удивлявам от качествата, неповторимото излъчване и уюта, които създават тези къщи и затова съвсем основателно те са толкова популярни на запад. Работя с екип млади и амбициозни професионалисти, специализирали в работата с дърво и естествени материали, които са винаги в готовност да построят Вашия дом. Предлагаме на своите клиенти също така и изграждането на покриви, навеси, перголи, летни постройки, гаражи, облицовки с дървен сайдинг и различни видове ремонти.

В My Perfect Home не правим компромиси с материалите. Затова клиентите ни получават качество без аналог на пазара, като при всяко реализирано задание се използват първокласни материали от водещи производители.

Ние съдействаме при всеки един етап на строителния процес - от изготвянето на проектите и осигуряване на разрешението за строеж до въвеждането в експлоатация. Разполагаме с екип от специалисти – инженери и архитекти, които ще проектират и изготвят нужните документи, както и ще придвижат всички разрешителни и нормативни актове.

Как строим ние
Фундамент

Основата на всяка конструкция е от изключителна важност за здравината на цялата постройка. Надеждният фундамент гарантира сигурността и спокойствието. В сглобяемите къщи се използва т.нар. „ивичест фундамент“. Той включва изграждането на арматурен пояс, който се поставя под всички носещи стени на сградата, като по този начин се поема равномерно тежестта на цялата постройка. Това гарантира запазването на идеално хоризонтално положение на пода без пропадания и хлътване. Плюсовете на ивичестия фундамент са използването на по-малко количество материали, по-малката дълбочина на основата и съответно значително съкратените изкопни работи. Прави се прецизен геоложки анализ, за да се разбере дълбочината на изкопа. Всичко зависи от структурата на почвата.

След определянето на мястото на всяка ивица от фундамента следват изкопни дейности, полагане на арматура и бетониране. Разбира се, тук целта е постигане на абсолютна хоризонтална основа.

Въпреки много по-ниската цена в сравнение с тежките монолитни фундаменти, както и предимства като спестяването на време и материали, тази услуга не се предлага масово. Клиентите на My Perfect Home могат да разчитат на професионално изпълнение и да са сигурни, че получават най-стабилната основа за своите конструкции.

Как строим ние
Подове

След като разполагате с надеждна основа на своята конструкция, е време да се изгради пода. Неговата функция е да осигури перфектната топло- и шумоизолация, като в същото време да е достатъчно здрав, за да понесе цялото натоварване на постройката. Въпреки че сглобяемите къщи са по-леки, подовете им са солидни, изградени от надеждни материали като екструдиран полистирен и водоустойчив шперплат.

Екструдираният полистирен шперплат или XPS представлява всъщност плоскости от подов фибран. XPS притежава солидна плътност, както и чудесни качества на изолатор. Той се полага като плоча върху бетонната основа или водоустойчив шперплат, като над него се прави замазка от цимент. Вече имате перфектен под и можете спокойно да сложите Вашата предпочитана настилка.

Ние работим с материали на водещите компании, а това гарантира перфектна изолация и изключително качество на подовете. Сигурни сме, че и Вие ще оцените това.

Как строим ние
Стени и панели

Стените на сглобяемите къщи може да изглеждат като обикновени плоскости, но всъщност те са здрави и изолират перфектно от външни фактори като шум или неблагоприятни атмосферни влияния. Основните стенни конструкции са панелите тип сандвич. Както говори самото им име, те представляват две дървени рамки, запълнени с изолационен материал. Тъй като вариантите в случая са много, клиентите имат възможността да избират конструкции според своите предпочитания или конструктивните особености. Разбира се, има и задължителни изисквания като например процента на влажност на дървото, който трябва да варира между 10% и 14%, за да се избегне евентуалното измятане на материала.

Характеристики
Вътрешна стена

Вътрешна стена - 15 см дебелина:

 • Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване.
 • Гипсокартон Knauf 12.5 мм.
 • OSB Egger 11 мм.
 • Конструктивна дървена рамка 10.5 см с пълнеж от минерална / каменна вата 100 мм.
 • OSB Egger 11 мм.
 • Гипсокартон Knauf 12.5 мм.
 • Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване.

Характеристики
Външна стена

Външна стена – 23/25 см дебелина:

 • Гипс Knauf super finish – цялостна шпакловка и боядисване.
 • Гипсокартон Knauf 12.5 мм.
 • OSB Egger 11 мм.
 • Конструктивна дървена рамка 10.5 см с пълнеж от минерална / каменна вата 100 мм.
 • OSB Egger 15 мм.
 • Паропропусклива водонепропусклива мембрана.
 • Външна топлоизолация с каменна вата ROCKWOOL 100 мм или EPS 100 мм.
 • Стъклотекстилна армираща PVC мрежа.
 • Паропропусклива бяла шпакловка (две / три ръце).
 • Паропропусклива силиконова фасадна мазилка / паропропусклива силикатна фасадна мазилка / дървена обшивка.

Дебелината на външните стени на сглобяемата къща може да варира в зависимост от различни фактори, но средно е между 23 см и 25 см. В определени случаи (като „пасивна къща“) може да достигне и до 30 см, но много по-важно е да се знае, че във всички варианти ще бъде изработена съгласно водещите световни стандарти за качество.

Завършек на стените
Дървена обшивка

Изработва се от иглолистна дървесина във всякакви размери и форми, което е голямо предимство, тъй като е лесна за обработване и е изключително здрава и надеждна. Обшивката се монтира върху предварително поставена дървена скара, като между тях има възможност да се постави вата, за да се оптимизират изолационните качества.

Завършек на стените
Парапропусклива силиконова, силикатна или минерална мазилка

Може би най-предпочитана от клиентите. Влачена или драскана, декоративната фасадна мазилка е естествена облицовка на външните стени, защитавайки ги от почти всички сериозно увреждащи фактори. Предпазва от влага и прекомерна горещина, отблъсква гъбички и плесен, издържлив материал на стареене и напукване, не се замърсява лесно. Гарантира минимум 15 години запазване на текстурата и цвета.

Инсталации

Не можем да определим един дом като завършен само с поставянето на стени и таван. За да да се превърне в нормално функциониращо жилище, е нужно поставянето на необходимите вътрешни инсталации. В сглобяемите къщи те са абсолютно същите, както и при монолитното строителство. My Perfect Home гарантира на клиентите си, че инсталациите се изработват с висококачествени материали и се монтират от професионалисти.

 • ВиК мрежа. Тръбите за студена и топла вода са от полипропилен - материал, който е надежден, лек и здрав. Той се монтира лесно и се съвместява перфектно с канализационните PVC тръби.
 • Ел. инсталация. Тъй като дървото е леснозапалим материал, към изграждането на електрическата инсталация се подхожда изключително отговорно. В сглобяемите дървени къщи на My Perfect Home се използват СВТ кабели в негорима гофра, а ел. таблата са с дефектнотокови защити и предпазители Schneider. Таблата и кабелите се монтират от специалисти и ел. инженери, а заземяването е гарантирано. Можете да сте сигурни, че ще влезете в надежден и обезопасен дом.
 • Отопление. Нашите сглобяеми къщи са топли през зимата и прохладни в летните месеци. Това улеснява поддържането на комфортна температура в помещенията независимо кой отоплителен вариант предпочитате – климатик, термопомпа, локално парно, слънчеви колектори, камина или подово отопление.

Врати и прозорци

Всички предложения за врати и прозорци, които ще Ви дадем от екипа на My Perfect Home, са от водещи и доказани производители. Дограмата, която използваме е REHAU, петкамерна с енерджи стъклопакет, а интериорните врати са на немските производители GRADE и чешките - GAMA. Разбира се, Вие можете да изберете и сами да поръчате PVC или алуминиева дограма и врати според Вашите предпочитания.

Покрив

Когато говорим за покрива, поставяме финалния акцент на постройката. Той трябва да бъде здрав, да изолира от влага, студ и горещини, да издържа на сериозните атмосферни влияния, като в същото време ролята му е да запазва топлината или прохладата в помещенията. Тъй като през покрива могат да се изгубят до 40% от топлината при неправилно монтиране или при използването на некачествени материали, от огромна важност е да се избере правилната конструкция.

Самото изграждане на покривната конструкция се извършва по следния начин: над носещите стени на постройката се изправят колони, като тяхната отговорна функцията е да поддържат билната греда. Тя е основата, на която се полагат покривните ребра и маиите. Отгоре се слагат водоустойчиви OSB плоскости 15 мм и паромембрана, след което се покрива с керамични, бетонови или битумни керемиди.

Подпокривнотo пространство може да има различни функции, но обикновено се оставя празно, за да се задържа топлият въздух в помещенията. Монтират се безшевни улуци, поли, улами и обшивки, а след мазилката или обшивката се поставят и водосточните тръби.

Свържи се с нас

0886 817 121

или

Свържи се с нас

0886 817 121