Защо да изберем дървена къща?

Защо да изберем дървена къща?

Дървото е материал, който е познат на хората от десетки хиляди години. То осигурява топлина, светлина, подслон и се използва широко в ежедневието. Дървените домове са разпространени навсякъде от векове и въпреки появата на нови материали, те все още са предпочитани от мнозина, поради чудесните качества на дървото като строителен материал. Гъвкавата му употреба позволява изграждането на хоризонтални и вертикални конструкции от всякакъв тип, които могат да се реализират бързо, устойчиви са на атмосферни влияния и най-важното – постройките са абсолютно екологично чисти, без да оказват негативно влияние върху природата. Но когато говорим за дървените къщи, и не само, е редно да изтъкнем както техните предимства, така и слабите им страни.

Преимуществата на дървените къщи са много и поради това се стремим да използваме пълния потенциал на материалите. Но какво реално печелите, ако ни се доверите и заедно построим Вашия дом?

Технологията на производство и строителство от изцяло природни средства предполага не просто щадене на околната среда, но освен това показва нашето цялостно отношение към начина ни на живот. Дървените къщи са много по-леки в сравнение със солидното строителство, което значително намалява разходите за изграждане на основи и поставяне на фундаменти. Малко хора знаят, че дървените къщи позволяват гъвкаво строителство независимо от особеностите на почвата. Или казано с други думи, можете да си осигурите дом без да се съобразявате с терена за разлика от монолитните постройки.

Безспорно най-голямото предимство на дървените къщи е краткото време за построяване. В този случай бързо не означава несигурно. Една дървена постройка може да се рeализира в изключително кратки срокове и то без да се прави компромис със здравината и надеждността. Основната причина за това е високото качество и устойчивост на материалите, с които работим, както и прилагането на т.нар. сухо строителство. Не може да не сте чували израза, че „новата къща трябва да изсъхне“. Понякога това „сушене“ продължава повече от година и се дължи на използването на материали с определено съдържание на вода като мазилки, замазки и други, които основно се използват при изграждането на бетонни конструкции. Дървените къщи нямат този проблем. Те са готови на 100% за обитаване веднага след построяването им. Нещо повече, тъй като дървото е естествен материал, това осигурява своеобразно „дишане “ на стените, намалява риска от образуването на влага и предотвратява появата на мухъл.

По отношение на минусите на дървените къщи, те произтичат главно от употребата на некачествени материали, извършване на строителния процес от непрофесионалисти с малък опит в областта и неправилна поддръжка. Ако попаднете на ненадежден строител, използват се неподходящи строителни материали или не се предприемат превантивни мерки за предпазване на дървесината, то основните рискове, които може да се крият във Вашия дом са увреждане на дървените елементи от вредители, опасност от проникване на влага или недостатъчна устойчивост и надеждност при евентуален пожар или друго бедствие. 

Затова ние от My Perfect Home Ви предоставяме винаги стойностна услуга, ефективност и надеждност, убедени в професионализма на нашите специалисти. Когато ни гласувате доверие, Вие получавате възможността да притежавате перфектния дом, без да се налага да правите компромиси с качеството на материала, строителството или изолацията. Разбира се, ние заставаме отговорно на тази позиция, давайки Ви необходимите гаранции за това. Смело и спокойно можете да се доверите на My Perfect Home – екипът ни е точно този сигурен партньор, който търсите!

Свържи се с нас

0886 817 121

или

Свържи се с нас

0886 817 121